Over Fiat Professional

In 1901 is alles begonnen op de beurs in Milaan. Daar presenteerde het nieuwe merk Fabbrica Italiana Automobili Torino (F.I.A.T.) twee omnibussen en een revolutionaire aanhangwagen voor de brandweer. In 1903 werd de eerste bedrijfsauto in productie genomen.  Genaamd 24 Horse Power waarvan de naam is afgeleid van het vermogen van zijn motor. Dit is het begin van het merk Fiat Professional. In de loop van de jaren daarop volgend  is het onderdeel bedrijfsvoertuigen steeds belangrijker geworden binnen de activiteiten van de Fiat Group.

Dankzij een breed modellengamma en een ervaring van ruim honderd jaar kan Fiat Professional tegemoet komen aan de meest uiteenlopende mobiliteitsvragen en transportbehoeften. De bedrijfswagens van Fiat Professional zijn ontworpen om lage bedrijfskosten te combineren met een maximum aan rendement.

De blijken van erkenning, zoals verschillende prijzen die zijn toegekend door vakjury’s bestaande uit gekwalificeerde journalisten, zijn dan ook gigantisch. Eén van de belangrijkste daarvan is de Van of the Year-prijs. Deze is door Fiat Professional gewonnen in:


Het dealernetwerk bestaat uit meer dan 1400 dealers in Europa en meer dan 7500 servicepunten.

Fiat Professional produceert in 8 fabrieken verspreid over de wereld. De Sevel fabriek in Val di Sangro (Italie) is de belangrijkste. De Ducato wordt hier op dit moment geproduceerd, in 2010 werd hier de 4 miljoenste auto gebouwd.